STRANDSLIPPE 1 OG 2 - Familien Ankersø & Midskov

Familien Ankersø & Midskov
Gå til indhold

STRANDSLIPPE 1 OG 2

FERDINAN MIDSKOV > OM STRANDSLIPPE 1 OG 2
Billede af Strandslippe 1 og 2
HVORFOR FORTÆLLE OM STRANDSLIPPE NR. 2 OG 1?
Baggrunden for at beskæftige mig med ejendommene Strandslippe nr. 2 og Strandslippe nr. 1 beliggende i Nordby på Fanø er at min far under et besøge på Fanø fortalte, at han blev født den 3. august 1919 i den lille ejendom Strandslippe nr. 2 i Nordby på Fanø.
Noget senere fandt jeg et gammelt billede af de to ejendomme som min far havde gemt. Billedet et taget fotograf Niels Kromann den 3. december 1909. Beskrivelsen i EBA-Mediearkiv forklare, at det viser Tømrer Ferdinand Jensens hus og ruiner efter stormfloden den 3. december 1909.
Strandslippe 2 er den lave ejendom til venstre med 3 vindues fag. Strandslippe 1 er den store ejendom med Tømrer Ferdinand Jensens familie foran.
Kilder: Byhistorisk Arkiv/EBA-medisarkiv i Esbjerg
Ann Marie Hansens efterkommere
EJERE AF STRANDSLIPPE NR 2 OG NR. 1
Slægtstavle til Ann Marie Hansen og Andreas Christian Hansen.
Ankersø og Midskov familierne har været tilknyttet ejendommene Strandslippe 2 og 1 i Nordby på Fanø.
Kort fortalt har slægtsgrenen med udgangspunkt i farmors (Astrid) slægt ejet ejendommene samlet set i en periode på cirka 60 år. Begge ejendomme findes endnu men ejendommen Strandslippe 1 er ombygget til ’ukendelighed’ mens Strandslippe 2 er ændret men ikke så voldsomt.
På slægtstavlen fra og med 1875 skal vi finde ejerne til ejendommene Strandslippe nr. 1 og nr. 2. Ejerne af Strandslippe 2 var i perioden Andreas Christian Hansen og der efter hans svigersøn Ferdinand Evenus Midskov (Jensen) og ejerne af Strandslippe 1 var i perioden Andreas Jacob Hansen bror til Kristine Marie Midskov og der efter  Ferdinand Evenus Midskov (Jensen) svoger til Andreas Jacob Hansen.
Se skemaet tydeligere i en pdf-file
Kilder: Forskellige kirkebøger, folketællinger og digitaliserede tingbøger samt Hanne og Villy Nielsen samling: Nordby Sogn, Fanø Nordby Sognearkiv, hvorfra mange oplysningerne om Strandslippe nr. 1 og 2 er hentet.
Copyright © www.ankersø.dk 2016. All Rights Reserved
Tilbage til indhold